Rychlost - tradice - spolehlivost

Jednání zástupců elektrotechniků na HK ČR

16.05.2015 09:44

Ve středu 13.5.2015 se sešlli zástupci elektrotechzniků s vedením hospodářské komory ČR. Zahajovací části se za Komoru zúčastnil i pan president Vladimír Dlouhý. Po jeho odchodu jednání řídil pan vicepresident Hospodářské komory.

Elektrotechnická společenstva zastupovali klíčové subjekty (ESČ, Český elektro svaz, MSES Ostrava a zástupce kraje Vysočina).

Na pořadu bylo zejména vytvoření podmínek pro spolupráci všech podnikajících elektrotechniků v ČR. A to tak, aby i v ČR  nebylo hned několik větších subjektů "zastupující" elektrotechnickou veřejnost.  Na jednání bylo zdůrazněno, že je to anomálie nemající v sousedních zemích Evropy obdobu. A bylo přijato většinové přáíní vytvořit jeden elektrotechnický subjekt  (s jedním IČO).

 

Do doby než to bude možné kolegové z Ostravy připravují statut asociace elektrotechniků pod křídli Hospodářské komory ČR. Toto řešení jsem na jednání za ČES podpořil. Ale pouze jako krátkodobé řešení (max. na rok...)

 

Následně by mělo být započato intenzivní jednání a návrh stabov pro celerepublikový elektrotechnický spolek začleněný pod HK ČR.

 

1 hodinové jednání  (přes moje písemné protesty) se projevilo jako velmi nedostatečné a nebylo možné důležité věci hlouběji vysvětlit a podpořit příklady. Nebylo např. možné upozornit na to, že pokud se nepodaří dostatečně rychle ustanovit jeden elektrotechnický subjekt pod křídly HK ČR, bude na pořadu připravený projekt kolegů z Brna. A to na vytvoření samostatné Komory elektrotechniků a na odchod elektrotechniků od HK ČR. Což  si nikdo zatím nepřeje. Vždy by se jednalo o tříštění sil a  my toto řešení podpoříme až vše výše popsané zklame.  A to včetně časového rozvržení do 1 roku...

                                       ;)

Štěpán Valenta - předseda Českáho elektro svazu

 

Vyhledávání